Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВийшов трейлер фільму «Ґолда» про прем’єрку Ізраїлю із Гелен Міррен у головній ролі

Прем’єра відбудеться 25 серпня

Вийшов трейлер фільму «Ґолда», який розповідає про життя й роботу політикині й прем’єр-міністерки Ізраїлю Ґолди Меїр. Прем’єра відбудеться 25 серпня.

Події стрічки охоплюють війну Судного дня – збройний конфлікт між Ізраїлем та Єгиптом і Сирією, який розпочався 6 жовтня 1973 року й закінчився за 18 діб. Цей період в історії Ізраїлю став одним із найважчих для Ґолди Меїр, оскільки країні загрожувало знищення. Фільм покаже намагання прем’єрки захистити країну і її дипломатичну боротьбу зі США.

Головну роль у фільмі зіграла Гелен Міррен. Також там з’являться Камілль Коттен, Рамі Хойбергер, Ліор Ашкеназі, Еллі Пірсі, Емма Дейвіс, Лів Шрайбер й інші. Режисером фільму виступив Гай Наттів.

Що відомо про Ґолду Меїр

Ґолда Меїр народилася 1898 року в Києві, була політичною й державною діячкою. У 1918 році стала наймолодшою делегаткою Єврейського конгресу, що проходив у Філадельфії. Меїр вважають однією із засновниць держави Ізраїль.

У липні 1956 року її призначили міністеркою закордонних справ і представницею Ізраїлю в ООН. А 17 березня 1969 року Ґолда Меїр стала премʼєр-міністеркою Ізраїлю й пробула на цій посаді до 1974-го.

Меїр померла 1978 року в Єрусалимі. Її ім’ям названа вулиця в Києві. Також у 2022 році в Ізюмі вулицю Панфілова перейменували на вулицю Ґолди Меїр.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.