Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСтрічка «Я і Фелікс» отримала спеціальну нагороду італійського кінофестивалю Giffoni

Це найбільший європейський кінофестиваль для дітей і підлітків

Стрічка «Я і Фелікс» української режисерки Ірини Цілик отримала спеціальну нагороду 53 італійського кінофестивалю Giffoni в категорії Generator +16. Про це йдеться на сайті премії, пише «Суспільне Культура».

Фільм отримав приз THE CGS AWARD (Social-cultural Cineclubs for Young People) – Percorsi Creativi 2023.

Журі аргументувало свій вибір так: «Фільм переконливо зображує історію покинутості й водночас піклування, пов’язану з чітко визначеними й типовими ролями чоловіків і жінок в Україні 1990-х років. Спільна пристрасть до класичної музики об’єднує життя головного героя, за подіями якого ми стежимо через часові еліпси, і життя Фелікса, колишнього солдата, який страждає на посттравматичний стресовий розлад».

«Враховуючи, що фільми на цьому фестивалі оцінюють приблизно 600 італійських підлітків у кожній категорії, мені ще більше подобається ця відзнака. Наше кіно доволі глядацьке, і це приємно, що його оцінили глядачі ніжного віку», – прокоментувала Ірина Цілик.

Переможцем у категорії став французько-бельгійський фільм «Нормальний» (Normal) режисера Олів’є Бабіне. Це історія про 14-літню Люсі, чий батько має розсіяний склероз. Вони разом розробляють план, щоб змусити служби у справах дітей повірити, що вони живуть цілком нормальним життям.

Giffoni – найбільший європейський кінофестиваль для дітей і підлітків.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.