Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТаліби спалюють музичні інструменти, бо ті «спричиняють моральне розбещення»

Музика нібито «змусить молодь збитися зі шляху»

Представники ісламістського руху «Талібан» спалили музичні інструменти в Гераті (західній провінції Афганістану), стверджуючи, що вони «спричиняють моральне розбещення». Про це пише BBC.

Серед спалених музичних інструментів були гітари, фісгармонії, табли (невеликі барабани), а також підсилювачі й колонки. Багато з них вилучали із закладів, де афганці святкували весілля.

Офіційний представник Міністерства запобігання пороку та пропаганди чесноти сказав, що відтворення музики «змусить молодь збитися зі шляху».

Засновник Національного інституту музики Афганістану (ANIM) Ахмад Сармаст порівняв знищення інструментів із «культурним геноцидом і музичним вандалізмом».

«Народ Афганістану позбавлений свободи творчості… Спалення музичних інструментів у Гераті – лише невеличкий приклад культурного геноциду, який відбувається в Афганістані під керівництвом Талібану», – сказав він.

Таліби забороняли музику в будь-якій формі на громадських зібраннях, телебаченні й радіо, коли були при владі з середини 1990-х до 2001 року. З моменту повернення до влади у 2021 році Талібан знову обмежив музику в громадських місцях, а співаки й музиканти в Афганістані зазнавали побиття й дискримінації.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.