Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРежисерку Алісу Коваленко номінували на оскарівську стипендію Gold Fellowship for Women

Вона передбачає фінансову підтримку й менторство

Українську режисерку Алісу Коваленко номінували на здобуття стипендії Gold Fellowship for Women від Оскарівської кіноакадемії 2023 року. Про це вона розповіла на своїй сторінці у Facebook.

Як пише «Суспільне Культура», стипендію дають молодим режисеркам. Вона поєднує пряму фінансову підтримку з персоналізованим менторством і доступом до можливостей нетворкінгу з колегами.

Аліса Коваленко зазначає, що наприкінці серпня вручать дві стипендії: одну міжнародну й одну національну (для режисерок із США).

До списку номінантів також потрапила південнокорейська режисерка Джул Чон. Її дебютна стрічка «Дівчина біля моїх дверей» стала найкращим першим фільмом на 25-му Стокгольмському міжнародному кінофестивалі.

Також у списку – британська режисерка Ребека Форчун. Її фільм «Просто Чарлі» отримав Приз глядацьких симпатій на Единбурзькому міжнародному кінофестивалі й нагороду «Покоління Європи» на Європейському кінофестивалі в Севільї.

Аліса Коваленко – українська режисерка, родом із Запоріжжя. У її доробку – фільми «Сестра Зо» (2014), «Аліса в країні війни» (2015), «Домашні ігри», «Ми не згаснемо». Нині Аліса Коваленко нині захищає Україну у війні проти росії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.