Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«”Ні” культурі зґвалтувань»: на Венеційському фестивалі протестували через присутність Вуді Аллена

А також інших режисерів, яких звинувачували в скоєнні сексуальних злочинів

На 80-му Венеційському кінофестивалі, у день прем’єри стрічки Coup de Chance американського режисера Вуді Аллена, відбувся протест. 

Як пише The Hollywood Reporter, у протесті взяли участь близько 20 людей. Вони перебували вздовж червоної доріжки, по якій ішов Вуді Аллен, і вигукували гасла на кшталт «”Ні” культурі зґвалтувань», «Ґвалтівник – не хвора людина, а здоровий син патріархату», «Альфа-самця не існує» тощо.

Демонстрація тривала лише кілька хвилин, а тоді втрутилася поліція й вивела учасників протесту з території фестивалю. Одна з учасниць, яка допомогла організувати акцію протесту, розповіла The Hollywood Reporter:

«Ми вирішили виступити проти рішення кінофестивалю запросити не одного, а трьох режисерів, яким висували 17 звинувачень у сексуальному насильстві. Ми говоримо про сильних і впливових білих чоловіків, до яких система правосуддя ставиться  поблажливо. Ми хочемо пояснити, що запрошення цих чоловіків на фестиваль нормалізує й підкреслює культуру зґвалтування, а постраждалих робить невидимими».

Окрім Вуді Аллена, на Венеційському кінофестивалі з’явилися також режисери Роман Поланскі й Люк Бессон. Усіх трьох звинувачували в сексуальному насильстві над жінками.

Венеційський міжнародний кінофестиваль – найстаріший кінофестиваль у світі, заснований 1932 року за ініціативи Беніто Муссоліні. У 2023 році відбувається з 30 серпня до 9 вересня. 

Цього року на фестивалі покажуть дві українські стрічки: «Назавжди-назавжди» Анни Бурячкової в програмі Orizzonti Extra й «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова – у програмі Venice Classics. Також у межах кінофестивалю проведуть «Український день».

Фото: Twitter/LukeHearfield

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.