Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЮлія Федів прокоментувала ймовірне призначення міністеркою культури

І подякувала за підтримку

Колишня директорка Українського культурного фонду Юлія Федів, яку розглядають на посаду міністерки культури й інформаційної політики, уперше прокоментувала своє ймовірне призначення.

«У разі ухвалення відповідного рішення я розраховую на нашу співпрацю на благо розвитку української культурної й інформаційної сфер. Лише разом ми зможемо допомогти змінити процеси, лише разом ми переможемо. Обіймаю кожну й кожного, тисну руку», – написала вона у Facebook.

Із початку незалежності України лише дві жінки обіймали посади міністерок культури. Це акторка Лариса Хоролець (1991–1992) і співачка Оксана Білозір (лютий–жовтень 2005).

Народний депутат Ярослав Железняк повідомляв, що призначити нового міністра культури й інформаційної політики України можуть у середині вересня.

Що відомо про Юлію Федів

Юлія Федів – колишня директорка Українського культурного фонду. Нині вона є координаторкою ЮНЕСКО з питань культури. З 2015 року координувала проєкти німецьких медіа й установ. 

У 2018 році Юлія Федів стала першою виконавчою директоркою Українського культурного фонду, який очолювала до 2021 року. У липні 2021 року Федів обрали директоркою ГО «Громадське телебачення». Однак вона звільнилася влітку 2022 року, оскільки брала участь у програмі ім. Г. Гамфрі, що пропонує стажування в США. 

Також у 2021 році Федів отримала премію Women in Arts у категорії «Культурний менеджмент».

Перші повідомлення про те, що Юлія Федів може стати новою міністеркою культури, з’явилися 2 вересня.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.