Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДві українські ілюстраторки отримали нагороду на World Illustration Awards 2023

За патріотичний дизайн шкарпеток й ілюстрації-рефлексії на тему війни

Дві українські ілюстраторки отримали нагороду на цьогорічному конкурсі для ілюстраторів World Illustration Awards.

Ілюстраторка Юлія Чередниченко перемогла в номінації «Професійний дизайн товарів й упаковань» із проєктом To be a Cossack means – це дизайн шкарпеток про козаків й упаковань для них.

«Ці шкарпетки – не просто одяг, а засіб спілкування між сучасним народом України і його історичними пращурами. Я хотіла, щоб люди побачили цей проєкт і відчули підтримку поколінь, хоробрість, силу й мудрість всередині себе. Концепція заснована на етнічних символах і на різних легендах і міфах про козаків, які є важливою частиною історії України», – відзначила Юлія Чередниченко.

Ілюстраторку Катерину Савчук нагородили за серію ілюстрацій «Мій 2022-й із бомбосховища», які потрапили до номінації «Новий талант».

«Створення серії ілюстрацій «Мій 2022-й із бомбосховища» було моїм способом впоратися з жорстокою реальністю, коли вдерлися в мою країну, у мій дім, у моє життя. Створення цих ілюстрацій дозволило мені втримати свої почуття й емоції, попрацювати з ними, зберегти себе в найстрашніших і найболісніших моментах, які сталися за цей рік війни», – пояснила Савчук.

Премію World Illustration Awards із 2015 року проводить Асоціація ілюстраторів (AOI) – професійна некомерційна інституція з ілюстрації у Великій Британії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.