Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСпівзасновника видання Rolling Stone звинуватили в сексизмі й расизмі

Через його коментарі про жінок і темношкірих музикантів

Американського бізнесмена, співзасновника журналу Rolling Stone Янна Веннера звинуватили в сексизмі й расизмі після його коментарів про жінок і темношкірих музикантів. Веннера також виключили з Ради директорів Залу слави рок-н-ролу. Про це пише CNN.

Напередодні Веннер випустив книжку «Майстри», до якої ввійшли інтерв’ю з низкою виконавців: Бобом Діланом, Джоном Ленноном, Брюсом Спрінгстіном, Джеррі Гарсіа, Міком Джагером, Пітом Тауншендом і Боно. 

У вступі до книжки Веннер зазначив, що жінки й темношкірі виконавці й виконавиці «не були в його дусі часу». В інтерв’ю для The New York Times Веннер пояснив свою позицію:

«Коли я говорив про дух часу, я мав на увазі чорношкірих виконавців, а не жінок, ясно? Це було інтуїтивно з роками, просто так склалося. Люди повинні були відповідати кільком критеріям, але це був просто мій особистий інтерес і любов до них. Що стосується жінок, то жодна з них не була достатньо виразною на інтелектуальному рівні.

Не те щоб вони не були геніальними на творчому рівні. Не те щоб вони не були надто невиразними, хоча, підіть і поговоріть на глибокі теми з Грейс Слік чи Дженіс Джоплін… Ви знаєте, Джоні [Мітчелл] не була філософинею рок-н-ролу. На мою думку, вона не відповідала цьому критерію. Люди, з якими я розмовляв для своєї книги, були філософами року».

Веннер сказав, що темношкірі виконавці також не були «надто виразними», як порівняти з переліченими в книжці білими музикантами. Його слова викликали обурення, тож незабаром Веннер опублікував вибачення.

«У своєму інтерв’ю для The New York Times я сказав слова, які применшили внесок, геніальність і вплив виконавиць і темношкірих музикантів, і я щиро перепрошую. «Майстри» – це збірка інтерв’ю, які я брав упродовж багатьох років і які, як мені здавалося, найкраще представляють те, як рок-н-рол вплинув на мій власний світ… Я повністю розумію провокаційну природу невдало підібраних слів і щиро вибачаюся й приймаю наслідки».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.