Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРежисера «Ейфорії» Сема Левінсона звинуватили в крадіжці візуальної стилістики серіалу

Канадсько-угорська мисткиня заявила, що він привласнив її напрацювання

Канадсько-угорська фотографка, режисерка й художниця Петра Коллінз заявила, що режисер «Ейфорії» Сем Левінсон привласнив візуальну стилістику серіалу, яку вона розробила. Про це пише Collider.

У січні цього року, в інтерв'ю угорському виданню Punkt, Коллінз розповіла, що Сем Левінсон звертався до неї з пропозицією співпраці. Він сказав, що написав сценарій для серіалу, надихаючись фотографіями Коллінз, і хотів би, щоб вона була режисеркою проєкту.

Коллінз працювала з HBO впродовж п'яти місяців, але потім від її послуг відмовилися, бо вона була «занадто молода». Коллінз припустила, що HBO не використовуватиме створену нею візуальну стилістику для шоу і сприйняла роботу з каналом як навчальний досвід. Проте згодом вона побачила в «Ейфорії» власні ідеї. 

Вирізки з інтерв’ю для Punkt, які стосувалися Левінсона, у вересні почали активно поширюватися в соцмережах. Згодом видання прибрало цю частину розмови з Коллінз.

За словами Коллінз, їй довелося змінити свій стиль, оскільки люди почали асоціювати його виключно з «Ейфорією».

«Мені було боляче від цього, оскільки це естетика, яку я будувала все життя. І тепер я повинна змінити її, тому що вона стає мейнстрімною, її в мене забрали. Найгірше було, коли люди несвідомо казали, що серіал нагадує мої фотографії», – поділилася Коллінз.

Анонімне джерело, близьке до Сема Левінсона, заперечило заяви Петри Коллінз: «Як її шанувальник, він (Сем Левінсон – ред.), сподівався на співпрацю. Однак він нічого не обіцяв. Він навіть не міг нічого зробити, оскільки остаточне рішення ухвалює телеканал».

Петра Коллінз – фотографка, режисерка й художниця. Вона починала кар’єру, публікуючи фотографії на платформі Tumblr у 2010-х роках.

Коллінз працювала з відомими брендами, як-от Gucci й adidas, і виданнями Vogue, i-D, Elle й іншими. Також мисткиня працювала з артистами й інфлюенсерами, серед яких репер Young Thug і Кім Кардаш’ян.

Окрім цього, Петра Коллінз знімала кліпи для Cardi B (Bartier Cardi), Селени Гомез (Fetish), Lil Yachty (All In і Keep Sailing), Карлі Рей Джепсен (Boy Problem) й Олівії Родріго (good 4 u, brutal і vampire).

Візуальний стиль Коллінз вирізняється певною туманністю. Її роботи досліджують теми жіночності, переходу дівчат із дитинства в доросле життя, складнощі жіночої сексуальності тощо.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.