Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ лютому в Україні вийде комедія «Уроки толерантності» про ставлення українців до ЛГБТК+ спільноти

В основу стрічки лягла п’єса Ігоря Білиця «Гей-парад»

Комедія «Уроки толерантності» про ставлення до ЛГБТК+ спільноти в Україні вийде в кінопрокат 14 лютого 2024 року. Про це розповіли в команді Film.ua Distribution, пише The Village Україна.

Фільм розповідає історію «пересічної української родини», яка через фінансову скруту вирішує взяти участь у програмі з євроінтеграції «Уроки толерантності». Стрічка показує, що означає бути «іншим» у маленькому українському містечку і як можна навчити оточення поважати власний вибір.

«Чи вдасться провінційній вчительці, її безробітному чоловіку й дітям приборкати власні стереотипні погляди щодо права людини мати будь-яку сексуальну орієнтацію й жити своє життя?» – ідеться в описі стрічки.

Режисер фільму – Аркадій Непиталюк ( «ГКЧП», «І будуть люди», «Припутні»). В основу стрічки лягла п’єса Ігоря Білиця «Гей-парад», яку вже декілька років демонструють на українській театральній сцені.

Фільм знімали вже під час повномасштабної війни. За словами творців, це «важливий сигнал» для кіноіндустрії, що кіно за певних умов можна й потрібно знімати.

«Наше кіно не є чисто комедією, це все ж таки драмеді. Це історія про людей, про взаємовідносини в сім’ї, про любов одне до одного, про повагу, розказана через призму комедійних моментів. Таким і має бути драмеді. І дату премʼєри – 14 лютого – ми обрали невипадково, тому що наш фільм наповнений коханням», – поділився продюсер фільму Сергій Лавренюк.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.