Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗа роль у фільмі «Бачення метелика» Рита Бурковська отримала премію Septimius Awards 2023

У номінації «Найкраща європейська акторка»

Українська акторка Рита Бурковська отримала премію Septimius Awards 2023 за головну роль у фільмі «Бачення метелика». Вона перемогла в номінації «Найкраща європейська акторка». Про це пише Tabor Production.

У своїй промові Бурковська розповіла, що мотивує її й надалі говорити про війну в Україні. Акторка згадала, як на початку російської агресії у 2014 році перебувала на сході країни й бачила, як група добровольців передавала тіло загиблого героя. Фургон був позначений знаком «груз 200», тобто в ньому везли загиблих. Бурковська зауважила, що люди, які тоді перебували довкола них, відводили погляд від фургона.

«Я вирішила стати частиною суспільства, яке не відводить погляд. Я серед людей, які хочуть бути з тими волонтерами у фургоні, які хочуть бути свідками смерті наших загиблих героїв і знака «груз 200». Я серед людей, які хочуть усвідомити, що відбувається в наш час, і побачити реальність. Дякую, що не відводите погляд, навіть якщо іноді дуже боляче», – сказала Бурковська.

Septimius Awards зосереджується на дослідженні й заохоченні нових незалежних талантів. Премія об’єднує всі аспекти кінопроцесу й різні жанри, зокрема художні й документальні фільми, анімацію, телесеріали й сценарії. Вона збирає широкий спектр учасників, серед яких є лауреати премій «Еммі», BAFTA й «Оскар».

«Бачення метелика» – повнометражний дебют українського режисера Максима Наконечного. Стрічка розповідає історію аеророзвідниці з позивним «Метелик», яка повертається з полону. Її чекають рідні, друзі, побратими й коханий. Але нове життя приносить нові виклики.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.