Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАльбом Wonderland фотографині Енні Лейбовіц видадуть українською мовою

Також українською з’явиться альбом фотожурналіста Стіва МакКаррі

Видавництво ArtHuss видасть альбом Wonderland американської фотографині Енні Лейбовіц. Також вони планують надрукувати альбом Untold: The Stories Behind the Photographs американського фотожурналіста Стіва МакКаррі.

«Гарні новини сьогодні вийшли з Лондонщини: нарешті майже річні перемовини з видавництвом Phaidon Press і Видавництво ArtHuss отримали позитивне рішення щодо видання українською мовою двох видань від світових зірок фотографій – Енні Лейбовіц і Стіва МакКаррі. Отже, славимо їх і чекаємо на вихід з друку альбомів!» – повідомив генеральний директор ArtHuss Костянтин Кожемяка.

Енні Лейбовіц – американська фотографиня-портретистка. Уперше свої роботи опублікувала 1970 року в Rolling Stone. Була головною фотографинею видання з 1973 до 1983 року, а також фотографинею-портретисткою Vanity Fair (1983–1990). 1990 року Лейбовіц відкрила власну фотостудію в Нью-Йорку. Лейбовіц – перша жінка, яка мала художню виставку в Національній портретній галереї Вашингтона.

У липні 2022 року Лейбовіц у Києві зняла портрети Олени Зеленської для обкладинки Vogue.

Альбом Wonderland містить 350 найліпших фешн-знімків Лейбовіц, зроблені за останні 50 років. На них зображені Ніколь Кідман, Серена Вільямс, Карл Лагерфельд, Піна Бауш, Леді Гага, Кейт Бланшетт й інші.

Стів МакКаррі – американський фотограф, фрилансер і фотожурналіст. Його найбільш відома робота – фотографія «Афганська дівчина», яка була на обкладинці журналу National Geographic у червні 1985 року.

МакКаррі багато фотографував для журналу й був членом Magnum Photos з 1986 року.

Альбом Untold: The Stories Behind the Photographs висвітлює роботу фотографа й містить найбільш яскраві його світлини. Кожна історія містить розповідь самого МакКаррі, а також примітки, зображення, спеціально замовлені есе, вирізки з газет тощо.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.