Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Київський тиждень критики» оголосив міжнародну секцію і спеціальний показ. Які фільми очікувати

ЛГБТ-вестерн Педро Альмодовара й лауреата Золотої пальмової гілки Канн

Сьомий «Київський тиждень критики» представив міжнародні фільми, які покажуть на фестивалі. Серед них будуть стрічки з програм цьогорічних Берлінале й Каннського кінофестивалю. Усього в програмі буде сім фільмів, однак назву останнього організатори поки тримають у секреті.

«Анатомія падіння»

Фільм режисерки Жюстін Тріє, за який вона отримала Золоту пальмову гілку Каннського фестивалю. Тріє стала третьою в історії жінкою, яка отримала головну нагороду Канн.

Події трилера розгортаються довкола письменниці, чоловік якої загадково помирає. Героїню підозрюють у вбивстві, а єдиний свідок трагедії, її незрячий син, починає сумніватися в невинності матері.

«Опале листя»

Стрічка фінського режисера Акі Каурісмякі розповідає про майже приречене кохання двох самотніх людей, які випадково перетнулися в нічному Гельсінкі. Їхній роман розвивається на тлі новинних радіоповідомлень про війну росії проти України. На Каннському фестиваль стрічку відзначили Призом журі.

«Солодкий схід»

Режисерський дебют незалежного оператора Шона Прайса Вільямса («Гарні часи» братів Сефді) за сценарієм кінокритика Ніка Пінкертона. У центрі сюжету – старшокласниця, яка відокремлюється від шкільної екскурсії, щоб вирушити в подорож східним узбережжям США. На шляху дівчині зустрінуться найрізноманітніші співвітчизники: від прихильників вищості білої раси й ісламських радикалів до неопанків.

«Химера»

Нова робота італійської режисерки Аліче Рорвахер. Події розгортаються у 1980-х роках: молодий британський археолог (зірка «Корони» Джош О’Коннор) стикається з бандою розкрадачів гробниць.

«Знамення»

Дебютний повний метр бельгійського репера конголезького походження Балоджі. Головний герой картини уродженець Конго (як і сам режисер), який повертається на батьківщину і стикається з труднощами сім’ї й культури, для яких уже став вигнанцем.

За цю роботу Балоджі отримав у Каннах нагороду «Новий голос» у програмі «Особливий погляд». 

«Тотем»

Стрічка мексиканської режисерки Лілі Авілес. Це сповнений любові містичний портрет сім’ї на тлі гірко-солодкого свята – останнього дня народження тяжко хворого брата, сина й батька. Стрічка отримала Приз екуменічного журі Берлінського міжнародного кінофестивалю. 

Сьому стрічку Міжнародної програми оголосять незабаром.

Також на фестивалі поза межами кураторської програми проведуть ексклюзивний показ нової роботи режисера Педро Альмодовара «Дивний спосіб життя». Це перша короткометражна картина, яку покажуть на фестивалі. ЛГБТ-вестерн став дебютом продакшн-компанії модного дому Saint Laurent. Головні ролі виконали Педро Паскаль («Мандалорець», «Останні з нас») й Ітан Гоук («Товариство мертвих поетів», «Ґаттака»). 

Сьомий «Київський тиждень критики» триватиме з 12 до 18 жовтня в кінотеатрі «Жовтень». Уже відкрито продаж квитків на частину фільмів. Традиційно на фестивалі відбудеться нагородження премією «Кіноколо». Переглянути номінантів можна за посиланням.

Фото: кадр із фільму «СОЛОДКИЙ СХІД»

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.