Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Золотий глобус» оновив склад журі. Зараз майже половину від нього становлять жінки

А показник різноманітності становить 60%

До складу журі кінопремії «Золотий глобус» увійшли 11 нових членів, збільшивши загальну кількість учасників до 300 осіб. Тепер показник різноманітності у складі журі премії становить 60%, пише Variety.

Усього до складу журі входять представники з 76 країн. За словами президентки «Золотого глобуса» Гелен Гоне, це «дає унікальний міжнародний погляд на визначення лідерів у кіно й телебаченні цього року».

Серед 300 осіб, які мають право голосу, 47% жінок і 60% представників різних рас й етнічних груп, зокрема 26,3% латиноамериканців, 13,3% азійців, 11% темношкірих і 9% представників із Близького Сходу.

Відомо, що минулого тижня «Золотий глобус» виключив трьох членів зі свого складу за порушення поведінки, а ще 15 виборців покинули організацію.

На початку цього року Голлівудська асоціація іноземної преси (HFPA) продала премію «Золотий глобус» компанії Dick Clark Productions. Асоціацію звинувачували в порушенні етики й відсутності різноманітності в організації. У 2021-му її розкритикували за відсутність темношкірих людей із правом голосу.

81 церемонія вручення «Золотих глобусів» відбудеться 7 січня 2024 року. Номінації будуть оголошені 11 грудня 2023 року. Цьогоріч премія отримала дві нові категорії: «Золотий глобус» за кінематографічні й касові досягнення та «Найкращий виступ у жанрі стендап-комедії на телебаченні».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.