Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАкторка Джулія Ормонд подала до суду на Гарві Вайнштайна за сексуальне насильство

Також вона судиться з Creative Artists Agency, The Walt Disney Company й Miramax

Акторка Джулія Ормонд подала до суду на Гарві Вайнштайна. Вона стверджує, що голлівудський експродюсер вчинив над нею сексуальне насильство в 1995 році. Про це пише Variety.

У позові Ормонд заявила, що після ділової вечері в Нью-Йорку в 1995 році вони з Вайнштайном перебували у квартирі, яку надала продюсерська компанія. Там, за словами акторки, Вайнштайн попросив її зробити йому масаж, а затим роздягнувся, мастурбував на ній і примусив до орального сексу.

Ормонд також подала позов проти Creative Artists Agency (CAA), The Walt Disney Company й Miramax, звинувативши їх у недбалості. У позові зазначається, що сексуальному насильству над Ормонд можна було б запобігти, якби компанії взяли до уваги поведінку Вайнштайна й припинили з ним співпрацю.

Акторка стверджує, що розповіла про сексуальне насильство своїм агентам у CAA, однак її застерегли не виносити цю історію на загал. Також вона звинуватила агентство в тому, що вони не попередили її про репутацію Вайнштайна. Крім того, у позові йдеться, що після інциденту CAA втратила інтерес до Джулії Ормонд, унаслідок чого її кар’єра постраждала.

«Сексуальне насильство з боку Вайнштайна завдало катастрофічної шкоди Ормонд як в особистому, так і в професійному плані», – ідеться в позові.

В інтерв’ю Variety Ормонд розповіла, що ділиться своєю історією, бо прагне зробити Голлівуд й інші робочі місця безпечнішими й вільними від сексуальних злочинців. 

Справу порушили в Нью-Йорку відповідно до закону, який дозволяє подавати справи про сексуальне насильство, незважаючи на термін давності. У позові вимагається присудити Ормонд відшкодування за втрачену заробітну плату, а також за «душевний біль, страждання й сильний стрес».

Відповідь Гарві Вайнштайна й компаній

Адвокат Вайнштайна Імран Ансарі заперечив усі заяви Ормонд: «Це ще один приклад скарги, поданої проти пана Вайнштайна через десятиліття. Він упевнений, що докази не підтвердять претензії пані Ормонд».

Представник CAA назвав звинувачення «безпідставними» й заявив, що агентство буде «рішуче спростовувати їх» у суді. Disney і Miramax поки не коментували ситуацію.

Із жовтня 2017 року понад 90 жінок звинуватили Гарві Вайнштайна в сексуальних домаганнях і насильстві. Серед них були Ешлі Джад, Гвінет Пелтроу, Анджеліна Джолі, Кара Делевінь та інші. Це стало початком руху #MeToo проти сексуальних домагань.

У лютому 2020 року суд присяжних визнав Вайнштайна винним у сексуальному насильстві й зґвалтуванні. 11 березня 2020 року його засудили до 23 років позбавлення волі, а 24 лютого 2023-го – ще до 16 років за зґвалтування.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.