Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниPEN зібрав понад 500 тисяч гривень на підтримку фестивалю, який заснувала Вікторія Амеліна

Він відбувався в селищі Нью-Йорк Донецької області

Український PEN зібрав понад 500 тисяч гривень на продовження «Нью-Йоркського літературного фестивалю», який заснувала письменниця Вікторія Амеліна. У липні вона померла через поранення, які отримала внаслідок обстрілу росіянами Краматорська.

Про це, як пише «Укрінформ», повідомила директор PEN Ukraine Тетяна Терен під час панелі «Жінки, війна і справедливість: памʼяті Вікторії Амеліної» на Lviv BookForum.

«Найголовніше, чого б хотіла Вікторія, – це щоб продовжувалася її справа й тривав «Нью-Йоркський літературний фестиваль». У липні ми відкрили рахунки на його підтримку. І я хочу подякувати всім українцям і закордонним друзям, партнерам, адже нам уже вдалося зібрати понад пів мільйона гривень. І це дуже важливо, що культурна спільнота робить усе можливе, щоб справа людини, яку ми всі так любили, продовжувалася», – сказала Терен.

Програмна директорка Lviv BookForum Софія Челяк додала, що у вересні в Славську на Львівщині провели освітній табір New York Camp для молоді з Нью-Йорка Донецької області. Організатори зібрати 14 підлітків, які через воєнні дії були вимушені виїхати з Нью-Йорка й два роки тому брали участь у конкурсі шкільних есеїв, які організовувала Вікторія Амеліна.

Для дітей влаштували кінопокази, освітні лекції й дискусії. Журналісти й письменники провели для них майстер-класи.

«Організація ще буде багато працювати з дітьми з цього селища, а також я думаю, що діяльність буде розширена і з часом охопить весь регіон. Ми побачили, наскільки дітям була важлива наша робота і як Віка змінила їхнє життя й ставлення до нього. Це треба продовжувати», – наголосила Челяк.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.