Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗбірки поезій та есеїв. Катерина Калитко анонсувала вихід нових книжок

Написаних після повномасштабного вторгнення

Українська письменниця, поетка, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко готує до друку поетичну збірку «Відкритий перелом голосу», написану вже після повномасштабного вторгнення.

«Я завершила рукопис поетичної книжки, і ми домовилися з видавництвом, що після «Букфоруму» почнемо з нею працювати», – сказала поетка в інтерв’ю «Суспільне Культура».

Катерина Калитко додала, що також завершує роботу над збіркою есеїв. У ній вона рефлексуватиме «відчуття доби й спільно прожитий хронотоп».

«Це моя приватна історія й історії людей, які йшли зі мною в цей час поруч. Розповідь про те, як ми змінювалися, що для нас важливо, про трансгенераційні травми, з якими росли, про те, що ми понесемо в майбутнє. Книжка виходить доволі емоційна й приватна, але водночас вона працює з тими-таки проблемами й голосами спільноти», – зазначила Калитко.

Нагадаємо, Катерина Калитко стала авторкою цьогорічного Радіодиктанту національної єдності. Читатиме його актор Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша у фільмі «Довбуш». Радіодиктант відбудеться 27 жовтня, об 11:00, у День української писемності та мови. 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.