Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСценарист Річард Кертіс визнав, що раніше зображав жінок у фільмах «по-дурному» й «неправильно»

Зокрема у стрічках «Щоденник Бріджит Джонс» і «Реальна любов»

Британський сценарист Річард Кертіс визнав, що зображав жінок «по-дурному» й «неправильно» у фільмах, як-от: «Щоденник Бріджит Джонс» і «Реальна любов». Про це він сказав в інтерв’ю своїй доньці Скарлетт, пише Independent.

На питання про те, чи хотів би Кертіс змінити щось у своїх сценаріях, він відповів, що шкодує про те, що його ранні роботи не були інклюзивними. 

«Я б хотів бути більш прогресивним. Школа, де я навчався, не була інклюзивною, тож думаю, що в питанні різноманітності я застряг у відчутті, що не знаю, як прописувати такі ролі. Думаю, я був просто дурним і помилявся», – сказав Кертіс.

Він додав, що ще п’ять років тому був шокований зауваженням від доньки про те, що не можна просто так називати людину «жирною». За словами сценариста, у його поколінні називати когось товстим було смішно. Проте він додав, що тепер подібні жарти не смішні.

Жарти про вагу присутні у фільмах, над якими працював Річард Кертіс. Зокрема, у «Щоденнику Бріджит Джонс» героїню Рене Зеллвегер описують як таку, що має «сідниці розміром з Бразилію», оскільки фільм фокусується на зовнішності й вазі Бріджит Джонс.

А персонажка Наталі (у виконанні Мартіни МакКачон) у фільмі «Реальна любов» також зазнала фетофобних коментарів, зокрема від колишнього хлопця, який сказав: «Нікому не сподобається дівчина зі стегнами завбільшки зі стовбур дерева».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.