Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США відновить роботу Національний музей жінок у мистецтві. Його закривали на реконструкцію

Музей став більш інклюзивним і розширив свою колекцію

21 жовтня у Вашингтоні, округ Колумбія, після дворічної реставрації відновлять роботу Національного музею жінок у мистецтві (National Museum of Women in the Arts, NMWA). Про це пише CNN.

Унаслідок реконструкції в музеї з’явився ліфт, яким зможуть скористатися відвідувачі з інвалідністю. Також галереї музею розширили, щоб відвідувачі мали більше простору. На верхніх поверхах музею з’явилися нові галереї, зал для перформансів і навчальний простір. Окрім цього, музей удосконалив свої цифрові ресурси й оновив наукову бібліотеку, яка тепер відкрита для громадськості.

За словами очільниці музею Сьюзан Фішер Стерлінг, перша повна реконструкція музею з часів його відкриття в 1987 році мала на меті «переосмислити виставкові простори, але без зміни історичного вигляду».

«Ми вперше маємо простір для творчості. Розуміння мистецтва означає розуміння того, як його творять. І тепер тут (у музеї – редю) існує прозорий звʼязок між виставками, простором для творчості й навчанням», – зазначила Стерлінг.

У день відкриття музею розпочнеться виставка, під назвою «Небо – це межа». На ній представлять понад 30 скульптур й інсталяцій 13 художниць, серед яких Ріна Банерджі, Шинік Сміт й Урсула фон Райдінгсвард. Усього музей налічує понад шість тисяч робіт мисткинь.

Національний музей жінок у мистецтві заснували в 1981 році Воллес і Вільгельміна Голладей. Його називають першим музеєм у світі, який відзначає лише досягнення жінок у мистецтві. З моменту відкриття в 1987 році музей зібрав колекцію з понад шести тисяч робіт більш як тисячі мисткинь, починаючи з XVI століття до наших днів.

Колекція містить роботи Фріди Кало, Мері Кассат, Альми Вудсі Томас, Елізабет Луїзи Віже-Лебрен, Емі Шеральд й інших.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.