Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниГілларі Клінтон продюсує фільм про розслідування російських воєнних злочинів в Україні

Стрічка про правозахисницю, яка збирає докази російських злочинів в Україні

Продюсерська компанія HiddenLight Productions, співзасновниками якої є Гілларі Клінтон, актор Сем Бренсон і Челсі Клінтон, профінансує документальний фільм про фонд «За справедливість» (Clooney Foundation for Justice) Джорджа й Амаль Клуні. Фонд розслідує воєнні злочини росіян в Україні.

Про це пише The Hollywood Reporter.

Робоча назва фільму – «Ластівки повернуться». Він розповість про роботу Анни Нейстат – правозахисниці й кандидатки юридичних наук, яка працює у фонді подружжя Клуні, розслідуючи злочини російських окупантів в Україні.

Режисеркою фільму стане Лора Ворнер. Вона разом із Нейстат їздила в зону бойових дій в Україні й збирала свідчення від постраждалих українців про злочини росіян.

«Я не вважаю «Ластівки повернуться» фільмом про війну. Це справжній кримінальний трилер, дія якого відбувається в розпал колосального військового конфлікту. Невпинне прагнення Анни притягнути до відповідальності російських воєнних злочинців вражає, і для мене велика честь працювати з нею, HiddenLight і фондом Клуні, щоб донести цю історію світові», – розповіла Ворнер.

Гілларі Клінтон зазначила: «Ніщо не може стерти трагічні події в Україні або повернути близьких, але ми сподіваємося, що, показуючи у фільмі світові важку роботу Анни і її команди, допоможемо просунути мир і відповідальність за руйнівний конфлікт, який продовжує там розгортатися».

Фонд «За справедливість» Джордж й Амаль Клуні створили у 2016 році. Він підтримує команди юристів-правозахисників, які збирають докази для притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах відповідно до принципу «універсальної юрисдикції». Згідно з ним воєнний злочин є злочином проти людяності й карається в будь-якій точці світу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.