Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСтрічку про родину, яка ховається від війни у харківському метро, придбали для світового прокату

Фільм представляє Словаччину на премії «Оскар»

Празький агент із продажів Filmotor придбав фільм «Фотофобія» про війну в Україні. Стрічка є спільною продукцією Словаччини, Чехії й України. Про це пише Variety.

«Фотофобія» розповідає про 12-річного Нікі, який зі своєю родиною живе на станції харківського метро, ховаючись від війни. Виходити назовні хлопчику не дозволяють, тож він блукає метрополітеном. Одного разу, під час однієї з прогулянок, він зустрічає 11-річну Віку.

Режисери Іван Остроховський і Павло Пекарчик розповіли: «Коли ми прибули в Україну з гуманітарною допомогою навесні 2022 року й жили поруч з іншими людьми в метро, ми зрозуміли, що увага світу буде прикута до лінії фронту. Саме тому ми вирішили знайти те, що найбільш наближено до «звичайного життя», і зберегти його в міру наших можливостей: знайти момент справжньої людяності в час руйнівного жаху».

Генеральна директорка Filmotor Міхаела Чайкова сказала, що «дуже рада вітати цей самобутній словацький фільм» у репертуарі своєї компанії.

«[Фільм] «Фотофобія» абсолютно унікальний тим, що стирає межі між документальним і художнім кіно. Я твердо вірю, що завдяки Венеційській премії ми зможемо забезпечити максимально плідну дистрибуцію фільму на фестивалях і в кінотеатрах по всьому світу», – сказала Чайкова.

Стрічка «Фотофобія» представлятиме Словаччину серед претендентів на номінацію «Найкращий міжнародний повнометражний фільм» премії «Оскар». Стрічка також отримала нагороду за найкращий повнометражний документальний фільм на на 39-му Варшавському міжнародному кінофестивалі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.