Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ листопаді відбудеться 29-й фестиваль «Нове німецьке кіно». Які фільми показуватимуть

Глядачі побачать чотири знакові прем’єри

У листопаді відбудеться 29-й фестиваль «Нове німецьке кіно». Які фільми показуватимуть — Новини на Wonderzine

У київському кінотеатрі «Жовтень» 9 листопада, на річницю падіння Берлінського муру, розпочнеться фестиваль «Нове німецьке кіно». Захід розповість про останні події в кінематографі Німеччини, а глядачі побачать чотири знакові прем’єри.

Фестиваль триватиме до 14 листопада. Пізніше його проведуть також в Одесі, Львові, Чернівцях і Харкові. Дати цих показів оголосять додатково.

Які фільми покажуть

«Полум’яне небо»

Романтична комедія режисера Крістіана Петцольда («Ундіна», «Транзит»). У центрі сюжету – молодий письменник, який рушає пожити в будинку на березі моря, щоб зосередитися на своїй книзі. Однак чарівна сусідка й несподівані зустрічі відволікають його від роботи. Коли неподалік спалахує лісова пожежа, головні герої опиняються у пастці полум’я й починають зближуватися.

На цьогорічному Берлінале картина здобула Ґран-прі журі – «Срібного ведмедя», а на Одеському кінофестивалі, де відбулася українська прем’єра, – Спеціальну відзнаку журі міжнародного конкурсу.

«Ідеальні дні»

Нова робота Віма Вендерса – триразового номінанта на «Оскар», володаря «Золотої пальмової гілки» Канн, «Золотого лева» Венеції й Премії BAFTA. Це стрічка про буденність і красу життя. Головний герой – прибиральник туалетів у Токіо. Він задоволений простим життям, дотримується структурованого розпорядку дня, а вільний час присвячує своїй пристрасті – слуханню рок-музики, читанню книг і вирощуванню дерев. Виконавця головної ролі Кодзі Якусьо визнали найкращим актором на Каннському кінофестивалі.

«Учительська»

Драма «Учительська» від режисера Ількера Чатака – одна з головних німецьких кіноподій року, яку висунули на здобуття премії «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний фільм».

Фільм розповідає про вчительку-ідеалістку, яка намагається розплутати справу про крадіжку в школі. Одна драматична подія перетворюється на психологічну війну, а сама жінка опиняється між своїми ідеалами й шкільною системою, де наслідки її дій загрожують зламати її саму. Втілила головну героїню Леоні Бенешт – акторка серіалів «Вавилон-Берлін» і «Корона».

Картина Ількера Чатака здобула дві відзнаки на Берлінале, а пізніше отримала п’ять нагород Німецької кінопремії.

«теорія всього»

Стрічка Тімма Крьоґера за участі Ханса Цішлера, який свого часу працював із Вімом Вендерсом і Жаном-Люком Ґодаром. Фільм продемонструють лише в Києві.

Події картини розгортаються у 1962 році в готелі у Швейцарських Альпах. Йоганнес – один із науковців, які прибули сюди на конференцію, щоб почути про нову революційну теорію. Однак з’їзд сколихує низка неприємних подій: лектор так і не з’являється, одного з фізиків знаходять мертвим, а підозріла піаністка з готелю таємниче зникає. Головний герой опиняється втягнутим у цю зловісну й оповиту загадкою історію.

Фестиваль проводить Goethe-Institut в Україні спільно з кінокомпанією «Артхаус Трафік» за підтримки партнерів.

Фото: Кадр із фільму «Полум’яне небо»

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.