Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОперний театр Барселони найняв координаторку інтимності. Вона контролюватиме пристрасні сцени

Це перший випадок в історії театру

Оперний театр Барселони вперше найняв координаторку інтимності. Вона контролюватиме пристрасні сцени, щоб упевнитися, що всім виконавцям комфортно брати в них участь. Про це пише Reuters.

На цю посаду обрали Іту ОʼБраєн. Вона має 40-річний досвід акторської майстерності й роботи в музичному театрі, а раніше консультувала HBO й Netflix щодо інтимних сцен. ОʼБраєн спостерігатиме за адаптованою пʼєсою Вільяма Шекспіра «Антоній і Клеопатра», премʼєра якої відбудеться в оперному театрі Gran Teatre del Liceu у Барселоні 28 жовтня.

О’Браєн зауважила, що зазвичай артисти театрів не проходили етапу домовленості й згоди на пристрасні сцени, через що могли почуватися ніяково й спантеличено. Тепер на репетиціях вона проситиме виконавців «обійнятися», а потім обговорити, як вони почуваються, коли їх торкається інша людина.

«Ми заохочуємо виконавця щиро розповісти нам про особисті кордони, і це велике зрушення в індустрії. Їхнє «так» – це ваше «так», ваше «ні» – це ваше «ні», а «можливо» – це також відмова», – зазначила О’Браєн.

Координатори інтимності на зйомках

Останнім часом питання присутності координаторів інтимності набуло розголосу. У 2022 році американські акторки виступили на підтримку роботи координатора інтимних сцен на знімальному майданчику після заяв актора Шона Біна («Гра Престолів»), який розкритикував посаду.

Бін заявив, що не є прихильником роботи координаторів інтимності, оскільки вони можуть «зіпсувати спонтанність» цих сцен.

Про необхідність координаторів інтимності заявляли й акторки Сідні Свіні й Емма Томпсон. Остання наголошувала на тому, що присутність координаторів інтимних сцен на кінозйомках є необхідною, особливо коли в них беруть участь молоді акторки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.