Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМолодь хоче бачити менше сцен сексу на телебаченні й у кіно – опитування

Частина вважає, що «романтикою в медіа зловживають»

Молодь у віці від 13 до 24 років хоче бачити менше сцен сексу в кіно й на телебаченні. Про це, як пише Variety, свідчать результати опитування, яке провів Каліфорнійський університет у Лос-Анджелесі (UCLA).

В опитуванні взяли участь 1500 людей від 10 до 24 років (про сцени сексу запитували лише дітей від 13 років). Згідно з опитуванням, 51,5% підлітків хотіли б бачити більше контенту, що зображає дружбу й платонічні стосунки. А 44,3% молоді вважають, що «романтикою в медіа зловживають».

Близько 39% опитаних хотіли б бачити більше аромантичних та/або асексуальних персонажів, а 47,5% повідомили, що секс не є обов’язковим для більшості сюжетів телешоу й фільмів.

Загалом молодь хоче, щоб секс і романтика не були центральною темою в сюжетах. «Мені не подобається, що щоразу, коли на екрані з'являються чоловік і жінка, студії відчувають потребу змусити їх закохатися», – сказав один з учасників опитування.

Ще одна учасниця опитування звернула увагу на поширений стереотип у стосунках, який часто можна побачити в кіно: «Хлопець буде поводитися з жінкою як козел, але вона однаково в нього закохається».

Співавторка дослідження Ялда Ульс прокоментувала результати: «Хоча підлітки дійсно хочуть бачити менше сексу на телебаченні й у кіно, опитування насправді показує, що вони хочуть бачити більше різних видів стосунків.

Молодь страждає від епідемії самотності й шукає моделі для наслідування в мистецтві. Хоча деякі оповідачі використовують секс і романтику як короткий шлях до зближення персонажів, для Голлівуду важливо визнати, що підлітки хочуть історій, які відображають повний спектр стосунків». 

Ульс також зауважила: останні дослідження показують, що молоді люди займаються сексом рідше, ніж це робили їхні батьки в їхньому віці, і багато хто воліє залишатися самотніми.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.