Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ січні стрічка «Як там Катя?» вийде в український прокат

Це дебютний фільм режисерки Крістіни Тинькевич

Дебютна стрічка режисерки Крістіни Тинькевич «Як там Катя?» вийде в український прокат 25 січня 2024 року. Про це повідомили в Держкіно.

Ідея створення повного метра в режисерки виникла з досліджень тем людського горя й помсти в короткометражці Solatium. Фільм «Як там Катя?» розповідає історію про лікарку швидкої допомоги Анну, яку зіграла Анастасія Карпенко. Головна героїня самостійно виховує неповнолітню доньку й шукає кращого життя для себе й неї. Якось перед Анною постає проблема, для розв’язання якої вона має переступити через власні цінності.

«Я й моя героїня Анна – це різні люди. Анна – мати-одиначка, яка намагається дати собі раду в цьому швидкоплинному й непростому житті. Як я говорила раніше, декілька років я жила мрією про цю роль. Коли безпосередньо почалася робота над картиною, це був мій шанс, і я знала, що не маю права його проґавити», – розповідала Анастасія Карпенко в інтерв’ю Wonderzine Україна. 

Також у фільмі зіграли Катерина Козлова, Тетяна Круліковська, Олексій Череватенко, Ірина Веренич-Островська, Віктор Жданов й інші. 

Світова прем’єра фільму відбулась на 75-му кінофестивалі в Локарно в конкурсній програмі Concorso Cineasti del presente. Картина виграла спеціальний приз журі Ciné+, а Анастасію Карпенко відзначили як найкращу акторку.

Загалом стрічку «Як там Катя?» побачили глядачі понад 20 кінофестивалів по всьому світу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.