Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПисьменниця Вікторія Амеліна посмертно отримала спеціальну відзнаку журі премії «Читомо»

За «створені можливості й задані напрями, якими продовжує рухатися українська культурна спільнота»

Премія «Читомо» 2 листопада оголосила переможців. Їх відзначили за  видатні досягнення в книговидавничій справі.

Зокрема, письменниця Вікторія Амеліна посмертно отримала спеціальну відзнаку Журі Премії. Вона померла 1 липня 2023 року після того, як отримала важкі поранення внаслідок російського удару по Краматорську 27 червня.

Вікторію Амеліну відзначили за те, що вона «продовжує поєднувати людей і спільноти невидимими містками, за створені можливості й задані напрями, якими продовжує рухатися українська культурна спільнота».

Серед інших переможців – «Видавництво Старого Лева» в номінації «Трендсетер видавничого ринку», ГО Translatorium у номінації «За книжкову ініціативу, що сприяє промоції читання» і творча студія «Аґрафка» в номінації «Амбасадор української книги».

Також видавець Олександр Савчук отримав спеціальну відзнаку Франкфуртського книжкового ярмарку за «збереження культурної спадщини через локальну історію і книжкові проєкти й повернення видатних імен, явищ й об’єктів у культурний дискурс України». Олександр Савчук отримає не лише грошову винагороду, але й стендову участь у Франкфурті у 2024 році.

Переможців обрало журі премії, яке складається із семи українських і закордонних експертів у галузі книговидання й літератури. Серед них –  представники як українських, так і міжнародних інституцій галузі. Грошова винагорода становить по 4000 євро в кожній із п’яти номінацій.

Премію заснувало медіа «Читомо» за підтримки Німецької асоціації видавців і книгорозповсюджувачів (Börsenverein des Deutschen Buchhandels), Франкфуртського книжкового ярмарку й Міністерства культури й медіа Німеччини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.