Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ листопаді відбудеться 12-й Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів. Що покажуть

28 тематичних програм і 50 кінопоказів

З 16 по 22 листопада відбудеться 12-й Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (KISFF). На фестивалі будуть 28 тематичних програм і 50 кінопоказів, присвячених українській ідентичності, історичній пам’яті й досвіду, проблемам рівності й майбутньому AI-технологій.

Гасло цьогорічного фестивалю – Human after all. За словами команди фестивалю, така ідея для гасла виникла після роздумів про широкий спектр емоцій і переживань, які українці зараз відчувають.

«У сьогоденні, де змішалися сміливість і страх, свобода й несправедливість, життя й смерть, усі ми вразливі. Нам боляче втрачати й сумно прощатися, але ми кохаємо до нестями й цінуємо кожну мить щастя», – пояснюють організатори фестивалю.

Що покажуть на фестивалі

KISFF представить блок локального кіно з різних куточків України. Це історії про Крим, Херсон, Київ й інші регіони. Секція розроблена у співпраці з Українським домом і присвячена «ідеї плюралістичної української ідентичності».  

Також в українському конкурсі KISFF покажуть короткометражну роботу Анастасії Солоневич і Даміана Коцура «Як це було» про те, як українські біженці усвідомлюють досвід війни, й анімаційний фільм «Маріуполь. Сто ночей» Софії Мельник, натхненний історією 4-річної дівчинки, яка пережила облогу «Азовсталі».

Окрім цього, представлять ретроспективу експериментального й моторошного короткого метру Девіда Лінча, підбірку фільмів-переможців Teddy Award Берлінського кінофестивалю й тематичні програми, присвячені фемінізму, питанням гендеру й сексуальності.

На фестивалі організують блок освітніх подій з дискусіями й воркшопами за участі українських і європейських експертів про роботу кіноіндустрії, пошук можливостей й AI-технології. Окрему панель присвятять соціально важливими обговореннями, які стосуються гендерно чутливої мови й інклюзивної комунікації.

Основні локації заходу: кінотеатри «Жовтень», KINO42 й «Український дім». Більшість програм фестивалю також будуть доступні для перегляду в онлайн-кінотеатрі «Титр» на території України, Польщі, Чехії, Німеччини, Латвії, Литви, Естонії.

Після завершення фестивалю в Києві організатори планують провести мініфестивалі зі скороченою програмою в Чернігові, Харкові, Одесі й Сумах.

Переглянути програму й розклад показів можна за посиланням. Абонементи й квитки вже доступні.

Фестиваль проходить за підтримки організації Movies that Matter і фінансується коштом урядів Канади, Фінляндії, Швеції, Швейцарії, Великої Британії і США.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.