Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАльбом Джамали QIRIM потрапив до лонгліста премії «Ґреммі»

14 старовинних пісень, кожна з яких представляє певну місцевість Криму

Альбом QIRIM української співачки кримськотатарського походження Джамали ввійшов до лонгліста премії «Ґреммі» в категорії Best Global Music Album.

«Бути почутою з-поміж індійської й латиноамериканської музики, яка щороку забирає нагороди, це вже багато», – прокоментувала Джамала.

Альбом QIRIM Джамала випустила 5 травня 2023 року. Це 14 старовинних пісень, кожна з яких представляє певну місцевість Криму: Керч, Ялту, Джанкой, Ак’яр. За словами Джамали, над альбомом вона працювала протягом десятиліть. До його створення долучилися понад 80 музикантів. 

До фінального списку номінантів у категорії Best Global Music Album ввійшли перуанська співачка Susana Baca (Epifanías), нігерійські виконавці Burna Boy (I Told Them...) і Davido (Timeless), а також гурти Bokanté з Гваделупи (History) із Shakti з Індії (This Moment).

Загалом найбільшу кількість номінацій на «Ґреммі» отримала американська співачка SZA – дев’ять. Ще по шість номінацій мають Тейлор Свіфт, Біллі Айліш і Майлі Сайрус.

Переглянути повний список номінантів можна за посиланням. Церемонія нагородження «Ґреммі» відбудеться 4 лютого 2024 року в Лос-Анджелесі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.