Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Нью-Йорку проводять фестиваль, присвячений загиблій письменниці Вікторії Амеліній

Кошти з нього спрямують на проєкти громадської організації, яку створила письменниця

У Нью-Йорку відбувається Український культурний фестиваль, присвячений пам’яті письменниці Вікторії Амеліної. Вона померла 1 липня цього року через поранення, отримані внаслідок обстрілу росіянами Краматорська.

Фестиваль проводять з 7 по 18 листопада, пише «Укрінформ». У його межах на Мангеттені відбувається низка мистецьких заходів, кошти за які спрямують на проєкти громадської організації, яку створила Амеліна, – «Нью-Йоркський літературний фестиваль» (ідеться про селище Нью-Йорк Донецької області).

Зокрема, у кінотеатрах Мангеттена показали фільми «Довбуш» і «Памфір». У Науковому товаристві Шевченка відбувся поетичний вечір за участі українського поета Олександра Авербуха, а в Українському інституті Америки продемонстрували епізоди джаз-мюзиклу «Радіо 477» на слова поета Сергія Жадана. Також на фестивалі відбудеться дискусія українських письменників про сучасний український роман.

Вікторія Амеліна – українська письменниця, громадська діячка, членкиня Українського ПЕН і документаторка воєнних злочинів в організації Truth Hounds. Авторка книг «Синдром листопаду, або Homo Compatiens», «Дім для Дома», «Хтось, або Водяне Серце», «Е-е-есторії екскаватора Еки».

Вікторія Амеліна померла 1 липня через тяжкі поранення, які вона отримала внаслідок обстрілу росіянами Краматорська 27 червня. Того дня Вікторія була в ресторані Ria Lounge разом із делегацією колумбійських журналістів і письменників, коли росіяни завдали ракетного удару по будівлі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.