Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАкторка Жанель Моне стала першою, хто отримала гендерно нейтральну нагороду Soul Train Awards

Нагороду перейменували для неї

Співачка й акторка Жанель Моне стала першою людиною, яка отримала гендерно нейтральну нагороду Soul Train Awards – премія, якою відзначають за видатні досягнення в хіп-хопі, R&B й соул-музиці.

У 2022 році Жанель Моне зробила камінг-аут як небінарна людина. Тож організатори премії вирішили перейменувати нагороду Lady of Soul, яку мала отримати Моне, на Spirit of Soul. 

«Уперше в історії премія перейменовує свою культову категорію Lady of Soul, щоб вшанувати різноманітність й інклюзивність цьогорічної лауреатки», – зазначили організатори.

Жанель Моне – американська співачка, акторка, продюсерка. Знімалася у фільмах, як-от: «Приховані фігури», «Місячне сяйво», «Ножі наголо 2», «Антебеллум».

Гендерно нейтральні нагороди

Організатори низки відомих премій уже відмовилися від гендерного поділу нагород. Ще у 2012 році це зробила американська музична премія «Ґреммі», у 2019-му – британська музична премія Brit Awards. У 2020 році Берлінале став першим великим кінофестивалем, який відмовився від гендерного поділу нагород для акторів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.