Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЛауреатка «Оскара» Люпіта Ніонго очолить міжнародне журі Берлінського кінофестивалю

Вона стане другою жінкою поспіль, яка виступить головою журі

Кенійсько-мексиканська акторка й режисерка, лауреатка премії «Оскар» Люпіта Ніонго очолить міжнародне журі Берлінського кінофестивалю у 2024 році. Вона стане другою жінкою поспіль, яка виступить головою журі. Очільницею журі 2023 року була акторка Крістен Стюарт. Про це пише Variety.

«Люпіта Ніонго втілює те, що нам подобається в кіно: універсальність у роботі над різними проєктами, звернення до різних аудиторій і відданість одній ідеї, яка цілком впізнавана в її персонажах, якими б різними вони не були», – зазначають директори Берлінале Марієтта Ріссенбек і Карло Шатріан.

Люпіта Ніонго сказала, що для неї «велика честь бути очільницею міжнародного журі Берлінського міжнародного кінофестивалю».

«Я з нетерпінням чекаю можливості відзначити видатні роботи кінематографістів з усього світу», – додала Ніонго.

Більше про акторку

Люпіта Ніонго – акторка й кінорежисерка, феміністка, володарка премії «Оскар» за найкращу жіночу роль другого плану у фільмі «12 років рабства» (2013). Ніонго також з’явилася у фільмах, як-от: «Чорна пантера» й «Чорна пантера: Ваканда назавжди», «Маленькі монстри», «Ми».

Ніонго також виступила виконавчою продюсеркою суданського фільму «Прощавай, Джуліє» від режисера Мохамеда Кордофані. Фільм відібрали для участі в премії «Оскар».

Окрім кінокар’єри, Люпіта Ніонго також займається активізмом. Наразі вона готує подкаст, присвячений невигаданим історіям африканської діаспори. Ніонго також є авторкою дитячої книги «Сулве» (Sulwe), яка у 2020 році стала бестселером за версією New York Times.

Берлінський кінофестиваль відбуватиметься з 15 до 25 лютого 2024 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.