Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКейт Бланшетт закликала забезпечити освіту для біженців і дослухатися до їхніх потреб

Вона наголосила, що ці теми мають бути основними на Глобальному форумі з питань біженців

Акторка Кейт Бланшетт, яка також є посолкою доброї волі Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН), наголосила, що цьогорічний Глобальний форум із питань біженців має зосередитися на освітній галузі.

«Важливо зосередитися на освітній галузі й реально підтримувати громади, які приймають [біженців], – сказала Бланшетт в інтерв'ю агентству Reuters. – Цілі сталого розвитку ООН не будуть досягнуті, якщо не брати до уваги біженців. Тож я думаю, що для людей буде дуже важливо почути голоси самих біженців про те, чого вони потребують і як вони можуть стати частиною рішень».

За даними УВКБ ООН, конфлікти, бідність і зміна клімату змусили 114 мільйонів людей по всьому світу покинути свої домівки, що спричинило тиск на уряди західних країн.

13–15 грудня у Женеві відбудеться Глобальний форум із питань біженців. Його організовують що чотири роки. Очікується, що на форумі держави й громадянське суспільство візьмуть на себе додаткові зобовʼязання у сферах, як-от: освіта, доступ до ринку праці, пом'якшення наслідків зміни клімату і переселення.

Кейт Бланшетт призначили посолкою доброї волі УВКБ ООН у 2016 році. Серед її зобов’язань – адвокація, збір коштів і зустрічі з біженцями в різних країнах.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.