Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФільм про домашнє насильство став одним із найкасовіших фільмів Італії

Режисерка пояснила свій успіх тим, що фільм «зачепив болісний нерв у країні»

Дебютна стрічка C'è ancora domani («Завтра ще буде») італійської акторки й співачки Паоли Кортеллезі ввійшла до 10 найкасовіших стрічок Італії за всю історію. Про це пише The New York Times.

Прем’єра фільму відбулася наприкінці жовтня цього року, він одразу посів перше місце в національному кінопрокаті. Кортеллезі сказала, що здивувалася такому успіху. На її думку, він спричинений тим, що стрічка «зачепила болісний нерв у країні».

Сюжет розгортається в 1946 році в Римі, який бореться з наслідками Другої світової війни. Головна героїня Делія, яку зіграла Кортеллезі, страждає від знущань з боку свого чоловіка, а також від ставлення суспільства, яке недооцінює жінок.

Кортеллезі виступила співавторкою сценарію. Вона розповіла, що над провідними темами для фільму розмірковувала дуже довго. За словами режисерки, стрічка натхненна казками її бабусі, які розкривали ставлення до жінок у ті часи. Це також спонукало режисерку створити фільм чорно-білим, адже саме такими вона уявляла бабусині розповіді.

«Я хотіла зняти сучасний фільм, дія якого відбувається в минулому, тому що я вважаю, що, на жаль, багато речей залишилися незмінними. Звичайно, відбувся прогрес, змінилися права, закони, але не повністю, тобто пропорційно, не в ментальності», – зазначила Кортеллезі. 

Фільм «Завтра ще буде» показували в італійському сенаті з нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками, який відзначають 25 листопада. Того тижня понад 55 тисяч учнів підліткового віку подивилися фільм у кінотеатрах по всій Італії.

Кортеллезі каже, що не ставила собі за мету знімати пропагандистський фільм. Але вона хоче, щоб молоде покоління Італії, зокрема її 10-річна донька, знали про історію прав жінок в Італії. 

«Вона повинна знати, що ці права потрібно захищати і що вони можуть бути поставлені під загрозу», – зазначила режисерка.

Кортеллезі додала, що планує вирушити зі своїм фільмом у турне по Італії й інших країнах Європи. А також, що займатиметься режисурою в подальшому. 

Паола Кортеллезі – італійська акторка, акторка озвучування, кінорежисерка, співачка й ведуча. Вона знялася в близько 20 фільмах, а також у низці театральних, теле- й радіошоу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.