Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниҐрета Ґервіґ очолить журі Каннського кінофестивалю 2024 року

Вона стане другою наймолодшою очільницею журі

Американська режисерка Ґрета Ґервіґ виступить головою журі Каннського кінофестивалю 2024 року. Про це пише Variety.

Ґервіґ стане першою американською режисеркою, яка очолить журі Каннського кінофестивалю. Вона також стане другою наймолодшою очільницею журі після Софі Лорен, яка була головою журі кінофестивалю в 1966 році. 

«Це очевидний вибір, адже Ґрета Ґервіґ так сміливо уособлює оновлення світового кінематографа, для якого Канни щороку стають і предтечею, і рупором. Окрім самого мистецтва, вона також є представницею епохи, яка руйнує барʼєри й змішує жанри, тим самим підносячи цінності інтелекту й гуманізму», – зазначили президентка Каннського фестивалю Айріс Кноблох і генеральний делегат Тьєррі Фремо.

Уперше жінка очолила журі Каннського кінофестивалю у 1965 році. Це була американська акторка театру й кіно Олівія де Гавілланд, одна з найпопулярніших і найзатребуваніших акторок «золотої доби» Голлівуду. У 2014 році головою журі ставала новозеландська режисерка й продюсерка Джейн Кемпіон.

77-й Каннський кінофестиваль відбудеться 14–25 травня.

Ґрета Ґервіґ – американська акторка, сценаристка й режисерка. Серед її робіт – «Леді-Птаха», «Маленькі жінки», «Ночі та вихідні», «Барбі». Останній фільм приніс найбільший успіх для Ґервіґ, зробивши її найприбутковішою режисеркою в історії. Стрічка «Барбі» зібрала у світовому прокаті 1,4 мільярда доларів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.