Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМел Бі закликала не номінувати на Brit Awards засудженого за насильство ексвокаліста Kasabian

Це може травмувати інших жінок, постраждалих від насильства

Британська співачка й авторка пісень Мелані Браун, більш відома як Мел Бі з гурту Spice Girls, закликала не номінувати на Brit Awards 2024 співака й ексвокаліста британського інді-рок-гурту Kasabian Тома Мейгана.

Про це пише The Independent. 

Браун заявила, що була шокована й розчарована, дізнавшись, що Мейган з’явився в лонглисті виконавців, яких можуть номінувати на премію Brit Awards 2024. Ексвокаліст Kasabian має шанс претендувати на звання «Альбом року», «Британський рок/альтернативна музика» й «Виконавець року». У травні Мейган випустив сольний альбом The Reckoning.

«Я глибоко розчарована тим, що організація, яку так поважають у музичній індустрії, зробила такий вибір. Ви повинні подумати, який меседж посилаєте, коли людина чинить насильство над жінкою, а потім ви її нагороджуєте в межах відомої церемонії. Мене це шокує», – сказала Браун.

Представник організації Women's Aid сказав у коментарі The Independent: «Рішення британських організаторів включити до списку кандидатів на премію 2024 року чоловіка, який був засуджений за домашнє насильство, матиме вплив на тих, хто пережив домашнє насильство. Це дає їм зрозуміти, що суспільство, зокрема музична індустрія, не сприймає їх серйозно. Організатори повинні подумати про те, що станеться, якщо цей чоловік потрапить до шортліста. Подумати, як почуватимуться постраждалі від насильства жінки».

Організатори Brit Awards заявили, що «засуджують будь-які форми сексуального насильства або домагань». У правилах голосування Brit Awards зазначено, що премія «рішуче підтримує принцип свободи художнього самовираження».

А ще там додається, що премія «залишає за собою право, на власний розсуд, вважати неприйнятним будь-якого виконавця (виконавців) або записаний музичний продукт (продукти), які, на її думку, можуть порушити Кодекс мовлення Ofcom і/або можуть заплямувати репутацію Brit Awards».

Звинувачення проти Тома Мейгана

42-річного співака засудили за домашнє насильство після того, як визнав себе винним у нападі на свою партнерку Віккі Агер у 2020 році. Після цього Мейган покинув гурт Kasabian.

Згодом співак розповів, що він мав проблеми з психічним здоров’ям, зловживав алкоголем і наркотиками. За його словами, у 2020 році він «сягнув найнижчого рівня», що призвело до нападу на партнерку. Мейган сказав, що арешт став для нього «переломним моментом» і спонукав його звернутися по допомогу. Також він перепросив за вчинене насильство. У 2021 році він і Віккі Агер одружилися.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.