Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСестра Селін Діон повідомила, що співачка втрачає контроль над тілом через рідкісний синдром

Він вражає нервову систему, зокрема головний і спинний мозок

Відома канадська співачка Селін Діон не може контролювати свої м’язи через рідкісний розлад – синдром ригідної людини або мʼязової скутості. Він вражає нервову систему, зокрема головний і спинний мозок. Головним симптомом часто є сильні спазми м’язів тіла, які серйозно впливають на здатність нормально рухатися.

Про це розповіла сестра співачки Клодетт Діон в інтервʼю виданню 7 Jours.

За словами Клодетт, Селін «наполегливо бореться» з хворобою, але майбутнє її кар’єри залишається невизначеним. Синдром ригідної людини трапляєься в однієї людини на мільйон. Від нього немає лікування, а сам розлад вважається недослідженим.

«Селін наполегливо працює, щоб поліпшити свій стан, але полегшення незначні. Вона не контролює свої мʼязи. Мені боляче, адже вона завжди була дисциплінованою й багато працювала. Селін досі мріє повернутися на сцену, але як? Голосові звʼязки – це мʼязи, серце теж мʼяз», – сказала Клодетт.

Селін Діон – канадська співачка, одна з найбільш високооплачуваних музиканток сучасності. По всьому світу продано понад 200 мільйонів копій її альбомів. Діон найбільше відома за своїм саундтреком My Heart Will Go On для фільму «Титанік». Також вона перемогла в пісенному конкурсі «Євробачення» у 1988 році.

Деякий час Селін Діон страждала від неконтрольованих м’язових спазмів. Торік їй діагностували синдром ригідної людини, тож вона була вимушена скасувати світовий тур.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.