Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрезидент Франції став на захист Жерара Депардьє, якого звинувачують у домаганнях і насильстві

Макрон заявив, що актор став «обʼєктом переслідування»

Президент Франції Емманюель Макрон став на захист актора Жерара Депардьє, якого звинувачують у сексуальних домаганнях і сексуальному насильстві над жінками. За це Макрона розкритикували феміністські групи й політики. Про це пише BBC.

В інтерв’ю телеканалу France 5 Макрон заявив, що Депардьє став «об'єктом переслідування». Президент Франції також відмовився позбавляти його вищої нагороди Франції – ордену Почесного легіону. За словами Макрона, Депардьє – «чудовий актор», яким «Франція пишається».

Депутатка паризької ради від партії «Зелених» Рафаель Ремі-Леле сказала, що своїми висловлюваннями президент зневажив постраждалих від сексуального насильства. 

«Той, хто розбещує 10-річну дитину, не може прославляти країну», – наголосила вона. 

Ремі-Леле також зазначила: якщо Депардьє не притягнуть до відповідальності, то постраждалі від сексуального насильства люди «ніколи не будуть мати такого значення, як уявна репутація людини».

Президент Макрон раніше заявляв, що гендерна рівність буде його «великою справою». Але феміністські групи заявили, що розчаровані результатами його перебування на посаді. В опублікованому торік звіті йдеться , що політика Макрона не змогла змінити «глибоко сексистську систему».

Звинувачення проти Жерара Депардьє

На початку грудня на громадському каналі France 2 показали документальний фільм «Депардьє: падіння людожера» (Depardieu: The Fall of an Ogre). У ньому продемонстрували кадри з поїздки Депардьє до Північної Кореї у 2018 році, на яких він робить нецензурні коментарі на адресу жінок, домагається до перекладачки, а також говорить коментарі сексуального характеру щодо дитини. 

Наприклад, актор бентежить свою перекладачку коментарями, на кшталт: «Я важу 124 кілограми. Без ерекції. З ерекцією я важу 126 кілограмів».

Крім того, 13 жінок публічно звинуватили Депардьє в сексуальному насильстві, хоча не всі з них заявили в поліцію. Нині вже кілька років триває судовий розгляд Депардьє з акторкою Шарлоттою Арну, яка звинувачує його у зґвалтуванні. Також цього місяця іспанська журналістка Рут База заявила, що Депардьє зґвалтував її під час інтерв’ю в 1995 році.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.