Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСуд США відновив позов проти «Нірвани», яких звинуватили в розповсюдженні дитячої порнографії

Із гуртом судиться чоловік, чиє дитяче фото використали на обкладинці альбома Nevermind

Апеляційний суд США відновив позов Спенсера Елдена, який звинуватив «Нірвану» в розповсюдженні дитячої порнографії. Гурт використав дитяче фото Елдена на обкладинці альбома Nevermind. Про це пише The Guardian.

Апеляційний суд скасував рішення суду нижчої інстанції про те, що Спенсер Елден надто довго чекав, щоб подати позов проти «Нірвани». Суд поки не розглядав питання про те, чи є фото на обкладинці зображенням сексуального насильства над дітьми.

«Ця процесуальна невдача не змінює нашої позиції. Ми будемо рішуче захищатися в цій безпідставній справі й сподіваємося на перемогу», – заявив адвокат гурту Берт Дейкслер.

Тимчасом адвокат Спенсера Елдена Роберт Льюїс сказав, що Елден «дуже задоволений рішенням і з нетерпінням чекає свого дня в суді».

Елден, якому зараз 32 роки, уперше подав до суду на гурт у 2021 році, звинувативши «Нірвану» в сексуальній експлуатації через його дитяче зображення на обкладинці альбома Nevermind. Він вимагав із кожного члена гурту по 150 тисяч доларів компенсації.

Окружний суддя США в Лос-Анджелесі торік заявив, що позов Елдена треба відхилити, оскільки він не подав його впродовж 10-річного терміну позовної давності після того, як дізнався про обкладинку.

У четвер, 21 грудня, колегія 9-го окружного суду одноголосно скасувала це рішення. Апеляційний суд заявив, що Елден усе ще може подати позов на підставі того, що «Нірвана» перевидали обкладинку пізніше, зокрема у версії Nevermind від 2021 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.