Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКиївські книгарні назвали бестселери 2023 року

Серед них практично всі книги українських авторів

За версією київських книгарень «Сенс» і «Сковорода» найбільш популярними книжками серед покупців стали «За Перекопом є земля», «Теорії змов», «Танці з кістками», «Я бачу, вас цікавить пітьма», «Шлях до несвободи»

Про це пише Суспільне Культура.

«За Перекопом є земля» – кримський роман Анастасії Левкової, який став найпопулярнішою книжкою «Книжкового Арсеналу» в цьому році, а також був номінований на «Книгу BBC 2023». У центрі сюжету – три подруги дитинства, кожна з яких має різне походження й ідентичність. Роман висвітлює тяжку історію кримськотатарського народу й піднімає тему самоідентифікації. 

«Теорії змов» – нонфікшн Максима Яковлєва, який розповідає про різні конспірологічні теорії. Автор досліджує теорії змов і пояснює, як саме конспірологи бачать світ і якими ідеями керуються. У книзі є історії про змови в спорті, Євробаченні, загибель принцеси Діани, перемогу Обами на виборах і багато інших. 

«Танці з кістками» – перша книга Андрія Сем‘янківа в стилі художньої літератури, яка стала переможцем у номінації «Книга року BBC 2022». Головний герой роману – патологоанатом-невдаха Северин, який переживає кризовий період у житті. Погане фінансове становище підштовхує його до нелегальної роботи на ринку трансплантації органів. 

«Я бачу, вас цікавить пітьма» – хітовий фікшн Ілларіона Павлюка, який купили у 2023 році понад 44 тисячі разів. Історія розповідає про кримінального психолога Андрія Гайстера. Його відправляють консультантом у відлюдне селище Буськів Сад, де зникла маленька дівчинка. 

«Шлях до несвободи» – книга, яку написав відомий американський історик Тімоті Снайдер. У ній автор аналізує трансформації в Україні, росії, Європі й США від 2011 до 2016 року. Снайдер розповів про всі ключові події того періоду, серед них і Революція гідності, і перемога Дональда Трампа на виборах США.

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.