Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВідвідування музеїв і галерей знижує рівень стресу – опитування

63% опитаних ходили у музеї, щоб впоратися з тривогою

Благодійна організація Art Fund нещодавно провела опитування, яке виявило, що відвідування музеїв і художніх галерей зменшує рівень стресу в людей. 

 Про це пише The Guardian. 

 Опитування, яке проводили у Великій Британії, має назву Calm and collected (Спокійно й зібрано). На питання, як музеї впливають на благополуччя, відповіли 2,5 тисячі дорослих. 

 Згідно з цим опитуванням, майже дві третини (63%) учасників колись відвідували музей чи галерею, щоб впоратися зі стресом і тривогою. Половина (49%) з них ходять у музей чи галерею принаймні раз на рік, але лише деякі (6%) роблять це регулярно. 

 Люди, які стверджують, що вони регулярно відвідують музеї й галереї відчувають більше задоволення від життя, ніж ті, хто ніколи там не був. Також регулярні відвідувачі галерей розповіли, що коли частіше почали ходити в такі місця, то їхня тривога значно зменшилася, а самопочуття поліпшилося. 

 «Галереї й музеї набагато більше, ніж просто фізичні простори. Це місця, що надихають, у кожній громаді, які відкриті для всіх», – зазначив Дженні Уолдман, директор Art Fund. 

 Він також додав: «Дослідження показують, що галереї й музеї – це місця, де ви можете обговорювати основні суспільні проблеми в нейтральному просторі й відкривати ідеї».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.