Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРежисерка Шармін Обейд-Чиной каже, що «вже пора» жінці зняти фільм для франшизи «Зоряні війни»

Обейд-Чиной стане першою жінкою, яка зробить це

Пакистансько-канадська журналістка й режисерка Шармін Обейд-Чиной сказала, що «вже пора» жінці створити новий фільм у межах франшизи «Зоряні війни». Відомо, що саме Обейд-Чиной стане першою жінкою, яка зрежисує новий фільм для франшизи.

«Я в захваті від цього проєкту, адже відчуваю, що ми створимо щось дуже особливе. Ми у 2024 році, і вже пора жінці сформувати історію в далекій-далекій галактиці», – сказала режисерка виданню CNN. 

Про те, що Шармін Обейд-Чиной стане режисеркою нового фільму франшизи, стало відомо у квітні 2023 року. Події нового фільму розгортатимуться за 15 років після подій фільму «Зоряні війни: Скайвокер. Сходження» (2019) і зосередяться на персонажці Рей. До виконання цієї ролі повернеться акторка Дейзі Рідлі.

Сценарій до майбутньої стрічки написав Стівен Найт («Гострі картузи»). Знімання планують розпочати цього року. Очікується, що фільм Обейд-Чиной вийде у 2026 році.

Більше про режисерку

Шармін Обейд-Чиной – пакистансько-канадська журналістка, режисерка й активістка, відома своєю роботою над фільмами, які висвітлюють гендерну нерівність щодо жінок. Обейд-Чиной також є лауреаткою двох премій «Оскар» і семи премій «Еммі». У 2012 році уряд Пакистану нагородив її орденом Хілал-е-Імтіаз – другою найвищою цивільною нагородою країни, і того ж року журнал Time назвав її однією зі 100 найвпливовіших людей світу. 

Крім того, Обейд-Чиной – перша режисерка, яка отримала дві премії «Оскар» у віці 37 років, перша людина пакистанського походження, яку номінували на премію «Оскар», а також перша людина пакистанського походження, яка отримала премію «Оскар».

Серед найвідоміших фільмів Обейд-Чиной – документальні стрічки «Врятувати обличчя» (Saving Face, 2012), «Пісня Лахору» (Song of Lahore, 2015) і «Дівчина в річці: Ціна прощення (A Girl in the River: The Price of Forgiveness, 2016). Також режисерка зняла два епізоди серіалу «Міс Марвел» (2022).

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.