Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКатрін Денев озвучила французькою книжку Любові Якимчук «Абрикоси Донбасу»

Аудіокнижка доступна в книгарнях Франції та французьких аудіоплатформах

Французька акторка й співачка Катрін Денев озвучила книжку української поетки Любові Якимчук «Абрикоси Донбасу».

«Наша з нею аудіокнижка відтепер у книгарнях Франції, а також на всіх французьких аудіоплатформах. Там почуєте й мій голос, бо заголовки і ще п’ять-шість віршів для книжки начитала я, українською», – написала Якимчук у Facebook.

Вона також повідомила, що переклад книжки французькою вийшов торік у видавництві Les éditions des femmes. Його в 1970-х роках заснувала феміністка Антуанет Фукке. Це перше видавництво, яке почало збирати відомі голоси.

«Уже два роки Les éditions des femmes щосуботи виходить на марші в підтримку України, а також донатить гарні суми на нашу перемогу, тому це не збіг, що вони працюють на такому рівні. За словами видавців, у Катрін є своє коло слухачів, які не пропускають жодної нею начитаної книжки, тому ця магія вже працює», – додала Якимчук.

Любов Якимчук – українська поетка, письменниця, сценаристка з Первомайська Луганської області. Лауреатка премії американського фонду Ковалевих у номінації «Поезія», Нью-Йорк (2017). 

Якимчук – авторка поетичної збірки «Абрикоси Донбасу». Вона написала її на початку російсько-української війни у 2014 році. Збірка ввійшла до рейтингу 10 найкращих українських книг про АТО за версією українського Forbes.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.