Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКрістен Стюарт сказала, що фільм «Сутінки» має квір-мотиви

Акторка усвідомила ці риси у франшизі лише зараз

Акторка Крістен Стюарт дала нове інтерв’ю для видання Variety, у якому розповіла про свою кар’єру й сексуальну ідентичність.

Зокрема, Стюарт поговорила про франшизу «Сутінки», у якій вона зіграла головну роль – Беллу Свон, закохану у вампіра Едварда Каллена (Роберт Паттінсон). Акторка зізналася, що помітила в цих фільмах «квір-іскру».

«Я бачу це лише зараз. Не думаю, що все починалося саме так, але я гадаю, що через те, що я взагалі там була (у фільмі – ред.), це просочувалося. Це такий гей-фільм… Мормонська жінка написала цю книгу. Вона про пригнічення, про бажання того, що тебе знищить. Це дуже готичний, гейський нахил, який мені подобається», – сказала Стюарт.

Акторка додала, що після перегляду фільму «Кімната паніки», у якому вона знімалася, вона також зрозуміла, чому багато квір-шанувальників фільму вважали Стюарт приналежною до ЛГБТК+ спільноти.

Крім того, акторка розповіла про те, як медіа не говорили відкрито про її сексуальну орієнтацію, хоча сама вона не приховувала її. За її словами, раніше вона намагалася переконати пресу, що писати про її стосунки з жінками – це нормально й не варто називати її партнерок у матеріалах «подругами».

«Це навіть не було схоже на те, що я ховалася. На той момент я вже багато років відкрито зустрічалася зі своєю дівчиною», – зауважила Стюарт.

Акторка дедалі частіше вирішує грати квір-персонажів у кіно. Один із нових фільмів, у яких вона грає головну роль, – це романтичний трилер Love Lies Bleeding. У стрічці Стюарт постає в ролі Лу, менеджерки тренажерного залу, яка закохується в амбітну бодибілдерку Джекі.

Стюарт сказала, що ця роль відрізняється від усіх жіночих ролей, які зробили їй кар’єру, адже її персонажка Лу «мужня» й «задириста».

Прем’єра фільму Love Lies Bleeding відбудеться на міжнародному кінофестивалі Sundance у США у березні 2024 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.