Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Голлівуді дослідили проблему сексуального насильства й домагань. Які результати

Підхід індустрії розваг змінився, але багато хто не вірить, що кривдників можна покарати

Нове дослідження Голлівудської комісії визначило, як змінився підхід індустрії розваг до сексуального насильства й домагань. Про це пише AP.

Дослідження проводили у 2022–2023 роках, воно продовжує аналогічне дослідження 2019–2020 років. У його межах опитали понад 5 тисяч працівників. Результати показали, що культура Голлівуду змінилася з часів появи руху #MeToo, але багато хто досі не вірить, що кривдників можливо притягнути до відповідальності.

Згідно з дослідженням, 82% працівників знають про неприйнятну поведінку на робочому місці (це на 6% більше, ніж у 2020 році). Близько 74% працівників заявили, що знають, як про таку поведінку повідомити (це також на 6% більше, ніж у 2020 році).

Проте лише 31% опитаних працівників індустрії розваг вірять, що винного в сексуальному насильстві (коли це впливова людина) можуть притягнути до відповідальності. Серед жінок цей відсоток становить лише 27% і залишається практично незмінним упродовж останніх років.

Близько 41% працівників, які зазнали сексуального насильства або стали його свідками, вирішили не повідомляти про це, бо не думали, що щось буде зроблено (у 2020 році таких було 33%). Проте серед тих, хто все ж таки повідомив про сексуальне насильство, 66% сказали, що, виходячи з власного досвіду, вони заохочували б інших робити те саме (у 2020 році показник був 62%).

Кількість повідомлень про неналежну поведінку на робочому місці залишається високою й за останні чотири роки майже не змінилася. Близько 64% жінок заявили, що стикалися з сексуальними домаганнями (у 2020 році було 67%). Серед чоловіків цей відсоток залишився на рівні 62%.

Також дослідження показало, що білі цисгендерні чоловіки набагато частіше позитивно оцінювали атмосферу на робочому місці (80%), ніж інші респонденти (62%).

Очільниця Голлівудської комісії Аніта Гілл підкреслила, що загалом зросла обізнаність про те, яка поведінка є прийнятною, а яка не прийнятною і які існують способи розв’язання проблем, пов’язаних із сексуальним насильством і домаганнями.

Голлівудську комісію заснували у 2017 році, щоб допомогти зупинити домагання й дискримінацію на робочому місці в індустрії розваг.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.