Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ український прокат 25 січня вийде фільм «Ґолда» про першу прем’єр-міністерку Ізраїлю

Виконавиця головної ролі Гелен Міррен розповіла, чому роль прем’єрки стала для неї важливою

В Україні покажуть фільм про Ґолду Меїр – першу жінку на посаді прем’єр-міністра Ізраїлю. Стрічка, під назвою «Ґолда», вийде в український прокат 25 січня 2024 року, напередодні Міжнародного дня пам’яті постраждалих від Голокосту.

Події стрічки показують війну Судного дня – збройний конфлікт між Ізраїлем та Єгиптом і Сирією, який розпочався 6 жовтня 1973 року й закінчився за 18 діб. Цей період в історії Ізраїлю став одним із найважчих для Ґолди Меїр, оскільки країні загрожувало знищення. Фільм покаже намагання прем’єрки захистити країну і її дипломатичну боротьбу зі США.

Головну роль у фільмі зіграла Гелен Міррен. В інтервʼю з журналісткою Єлизаветою Сушко акторка поділилася, чому роль Ґолди Меїр стала для неї вагомою: «Для мене Ґолда була дуже важливою людиною з дитинства. Коли я росла, не було інших жінок, які б займали такого рівня посади, окрім цієї жінки.  Я ніколи не бачила жінок-правительок. Тому це було одкровення, неймовірно важливе одкровення. Виявилося, що для жінки це можливо й досяжно».

Також у фільмі з’являться Камілль Коттен, Рамі Хойбергер, Ліор Ашкеназі, Еллі Пірсі, Емма Дейвіс, Лів Шрайбер й інші. Режисером фільму виступив Гай Наттів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.