Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ мережі поширюють порнозображення Тейлор Свіфт, зроблені ШІ. Фанати обурені

Світлини активно публікували в соцмережі Х

Цього тижня в мережі поширилося безліч світлин із Тейлор Свіфт, згенерованих за допомогою штучного інтелекту. Це викликало обурення у фанатів співачки.

Видання The Verge зазначає, що зображення мали відверто сексуальний характер. А The New York Times пише, що одне з них, розміщене в Х (колишній Twitter), набрало 47 мільйонів переглядів. Соцмережа вже видалила його й заблокувала кілька акаунтів, що поширювали фейкові фото Тейлор Свіфт. Утім, їх продовжили публікувати на інших платформах.

За даними 404 Media, зображення зʼявилися в Telegram-каналі, який спеціалізується на створенні подібних фото. Але широку увагу вони привернули до себе після того, як їх розмістили в X та інших соціальних мережах.

Х заявили, що працюють над видаленням зображень. «Наші команди активно видаляють усі виявлені зображення й уживають відповідних заходів проти акаунтів, відповідальних за їх розміщення. Ми уважно стежимо за ситуацією, щоб гарантувати, що будь-які подальші порушення будуть негайно усунені, а контент – видалений», – ідеться в заяві представника компанії.

У відповідь на інцидент шанувальники Свіфт закликали стати на захист співачки. Вони опублікували безліч дописів в Х, щоб «перебити» публікації з фейковими зображеннями й ускладнити їх пошук.

Загроза зображень, створених ШІ

Із розвитком штучного інтелекту з’являється дедалі більше ресурсів, за допомогою яких можна генерувати фото-, відео- й аудіоматеріали. ШІ спростив створення дипфейків, що зображують людей у ситуаціях, у яких вони ніколи не були.

Є побоювання, що такі дипфейки стануть потужною дезінформаційною силою, оскільки будь-хто може генерувати світлини з відомими людьми, зокрема сексуального характеру. Із подібною проблемою вже стикнулися стримерка QTCinderella й співачка Біллі Айліш

Також розслідування BBC показало, що педофіли використовують штучний інтелект для створення реалістичного дитячого порно, яке потім продають на платформах із платною підпискою. А в Україні працює стартап, який «роздягає» жінок за гроші. 

Попри те, що багато компаній, які виробляють інструменти генеративного штучного інтелекту, забороняють своїм користувачам створювати відверті зображення, люди знаходять способи порушувати правила.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.