Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВиконавиці у Великій Британії стикаються з мізогінією й домаганнями – звіт

Музична індустрія досі демонструє гендерну нерівність

Новий звіт британського парламенту виявив, що музична індустрія є сприятливою для чоловіків, водночас жінки стикаються з безліччю проблем, серед яких дискримінація й сексуальні домагання. Про це пише Variety.

Сфери музичної індустрії, де особливо домінують чоловіки, включають A&R, звукорежисуру й продюсування. У звіті також розглянуто расизм у галузі, а також структуру зайнятості. У документі йдеться, що фрилансери є більш уразливими.

Міжпартійний комітет парламенту Великої Британії у справах жінок і рівності, який очолює Керолайн Ноукс, закликає уряд вжити законодавчих заходів. Зокрема, внести зміни до закону про рівність, щоб забезпечити фрилансерам, особливо тим, хто стикається з міжгалузевою нерівністю, захист від дискримінації нарівні з їхніми найманими колегами.

Комітет також рекомендує впровадити законодавство, яке покладе на роботодавців відповідальність за захист працівників від сексуальних домагань і заборонить використання NDA (угоди про нерозголошення) у випадках, повʼязаних із сексуальним насильством, домаганнями або неправомірною поведінкою (знущаннями або переслідуваннями і дискримінацією). 

У звіті також зазначається, що створення Незалежного органу зі стандартів у сфері креативних індустрій (CIISA) «допоможе пролити світло на неприйнятну поведінку в музичній індустрії й може зменшити ризик подальшої шкоди».

«Творчий і карʼєрний потенціал жінок не повинен обмежуватися «ендемічною» мізогінією, яка занадто довго існувала в музичній індустрії… Зміна поведінки чоловіків – а в основі музичної індустрії майже завжди лежать чоловіки – є трансформаційною зміною, необхідною, щоб талановиті жінки могли в буквальному сенсі почути свої голоси, бути визнаними й нагородженими на рівних умовах», – наголосила Керолайн Ноукс.

Організація CIISA маж запрацювати вже цього року. Її представник заявив, що CIISA стане «єдиним вікном» для працівників музичної й інших креативних індустрій, щоб конфіденційно повідомляти про неприйнятну поведінку й використовувати цю інформацію для підвищення обізнаності й безпосереднього вирішення проблем.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.