Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЕмма Стоун відповіла на заяви, що «Бідолашні створіння» це «сексистський» фільм

Деякі глядачі після виходу стрічки почали висловлювати своє невдоволення

Емма Стоун, виконавиця головної ролі у фільмі «Бідолашні створіння», відповіла на закиди глядачів про те що фільм є «сексистським» й «експлуататорським», а його сексуальні сцени порушують «тривожні» питання згоди. Про це пише Independent.

Стрічка «Бідолашні створіння» розповідає про вагітну жінку, яка через нещасливий шлюб вирішує скоїти самогубство. Її рятує вчений і пересаджує їй мозок її ненародженого малюка. Головна героїня отримує нове ім’я й свідомість і вирушає досліджувати світ, власне тіло й сексуальність.

Після виходу фільму деякі глядачі почали стверджувати, що тематика фільму має чоловічий погляд (адже його знімав чоловік, режисер Йоргос Лантімос), і це «робить фільм сексистським». Також лунали звинувачення в тому, що оскільки Белла має мозок дитини, виникають проблеми зі згодою на секс.

Емма Стоун відповіла на критику в інтервʼю The Times. Вона сказала, що не сприймає Беллу як дитину в жодній зі сцен. Акторка вважає, що критика «Бідолашних створінь» є результатом того, як люди сьогодні споживають фільми й висловлюють свої судження в соціальних мережах.

«У моєї мами є приказка, що на початку стосунків ви говорите: «О, ми такі закохані, що закінчуємо речення одне за одного». А потім, із часом, це перетворюється на: «Ти завжди мене перебиваєш». Таке може статися й у стосунках із фільмом, особливо з таким, як цей, який ставить більше запитань, ніж дає відповідей», – сказала Стоун.

Режисер Йоргос Лантімос також відреагував на критику: «Якщо ви сприймаєте фільм настільки буквально, якщо ви починаєте обговорювати його з точки зору мозку дитини, то ви втрачаєте сенс розповіді в цілому. Якщо ви почнете аналізувати фільм як щось, що могло б насправді статися, то, звичайно, фільм не спрацює».

Раніше Емма Стоун також відповідала на критику сексуальних сцен у фільмі, які викликали неоднозначу реакцію в людей.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.