Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСтрічка «Лишайся онлайн» Єви Стрельнікової вийде в міжнародному прокаті

Вона створена у форматі «скринлайф»

Компанія K5 International купила права на міжнародний показ фільму української режисерки Єви Стрельнікової «Лишайся онлайн» (Stay Online). Права на прокат компанія купила в межах Європейського кіноринку. Про це пише Variety.

«Відданість справі й динамізм нашої команди в К5 абсолютно гарантують світовий успіх «Лишайся онлайн». У ці складні часи дуже важливо співпрацювати з кимось, хто дійсно захоплений своєю роботою, і ми повністю впевнені, що Деніел Баур і відділ продажів K5 забезпечать, щоб наш фільм побачили глядачі по всьому світу», – сказав співзасновник Української асоціації продюсерів Ігор Сторчак.

Події фільму розгортаються у 2022 році в Києві. До волонтерки Каті потрапляє ноутбук, який передали на підтримку військових. Раптом їй надходить відеодзвінок від хлопчика, що розшукує батька – ноутбук належав саме йому. Батько хлопчика зник безвісти під час російської окупації Бучі. Тож Катя, ховаючись від обстрілів удома, намагається знайти власника ноутбука.

У головних ролях зіграли Єлизавета Зайцева, Олександр Рудинський, Катерина Кістень й Олеся Жураківська. Над стрічкою почали працювати після початку повномасштабного вторгнення Росії. Знімання відбувалися в Києві, Львові, Бучі, частково у Швеції, де перебувала виконавиця головної ролі. 

Стрічка «Лишайся онлайн» створена у форматі «скринлайф» – форма візуальної оповіді, у якій події показують повністю на екрані компʼютера, планшета або смартфона. Режисерка Єва Стрельнікова зазначала, що такий формат обрали «не тільки через неможливість знайти достатньо коштів на класичний ігровий сценарій під час війни, але й тому, що ця війна відбувається на ноутбуках, телефонах і в усіх соціальних мережах».

Світова премʼєра фільму відбулася в липні 2023 року на міжнародному кінофестивалі Fantasia. Там він здобув нагороду як «Найкращий художній фільм-дебют».

В український прокат фільм вийде 28 березня 2024 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.