Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРепрезентація ЛГБТК+ у відеоіграх не така активна, як у кіно й на телебаченні – звіт

ЛГБТК+ людям важливо бачити, що їхня сексуальна орієнтація чи гендерна ідентичність представлена в медіа

Американська правозахисна організація GLAAD у своєму новому звіті повідомила, що відеоігри відстають від кіно й телебачення щодо репрезентації ЛГБТК+ спільноти. Про це пише The Guardian.

Опитування американських гравців показало, що 17% геймерів ідентифікують себе як ЛГБТК+ (у дослідженні Nielsen Games 2020 року цей показник був 10%). На противагу цьому, лише 2% ігор мають відкритих ЛГБТК+ героїв. Для порівняння, 28% фільмів випущених у 2022 році, мали квір-персонажів. А також 11% телевізійних персонажів у прайм-тайм у 2022–2023 роках належали до спільноти.

У партнерстві з Nielsen GLAAD опитала 1452 геймерів у США як із ЛГБТК+ спільноти, так і з-поза її меж. Опитування показало, що обидві групи високо оцінили те, як ігри дозволяють їм відчути погляди людей, що відрізняються від них самих (80% і 67% відповідно).

Також у звіті зазначається, що ЛГБТК+ гравці часто стикаються з випадками переслідувань під час гри онлайн: 52% опитаних мали такий досвід, а 27% через це припиняли грати. 

Звіт також дає певне уявлення про важливість ігор й ігрових спільнот для ЛГБТК+ людей для самовираження й соціальної підтримки, особливо в тих американських штатах, де запропонували або ухвалили анти-ЛГБТК+ законодавство. У цих штатах 55% гравців сказали, що відчувають себе більш прийнятими в ігрових спільнотах, ніж у реальних місцях, де вони живуть. 65% сказали, що ігри допомогли їм упоратися зі складними ситуаціями, а 75% погодилися, що в іграх вони можуть самовиражатися так, як не можуть у реальному світі.

«У нашому звіті ми виявили, що троє з чотирьох ЛГБТК+ геймерів кажуть, що в іграх вони можуть бути самими собою. Те, що ми добре представлені в іграх, допомагає нам відчувати себе краще як ЛГБТК+ люди: 72% ЛГБТК+ геймерів кажуть, що коли в іграх добре представлені персонажі з їхньою сексуальною орієнтацією або гендерною ідентичністю, вони почуваються краще», – сказав Трістан Марра, керівник відділу досліджень і звітів GLAAD.

У GLAAD рекомендують розробникам ігор вжити заходів, щоб зробити ігрові спільноти менш токсичними для ЛГБТК+ гравців, а також проконсультуватися з медіаекспертами щодо того, як найкраще репрезентувати квір-персонажів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.